top of page

RELANSAREA programului "Casa Verde"


După o pauză de cinci ani, programul „Casa Verde“ a fost reluat oficial. Lansarea a avut loc, marţi, într-un cadru inedit: într-o casă cu un concept aparte şi cu performanţe pe care oricine şi le-ar dori în propria locuinţă. Este o locuinţă care nu numai că-şi produce singură energia necesară funcţionării, dar mai aduce şi profit.

Cei 72 de metri pătraţi de panouri fotovoltaice instalate pe acoperiş produc într-un an nu mai puţin de 12 MWh, adică de patru ori mai mult decât nevoile locatarilor. Surplusul de energie, ajunge în reţeaua naţională de electricitate, şi astfel se traduce prin profit. Tot profit sunt şi certificatele verzi primite de proprietari pentru energia regenerabilă produsă acasă. Statul acordă până la 6.000 de lei pentru instalaţii de panouri solare, până la 8.000 de lei pentru instalaţii de pompe de căldură şi până la 6.000 de lei pentru instalaţii de producerea energiei termice cu cazane pe baza de peleţi, brichete, precum şi orice fel de resturi şi deşeuri vegetale.

Cine poate beneficia de „Casa Verde“ ?

Pentru programul „Casa Verde“ este considerat eligibil solicitantul care îndeplineşte cumulativ mai multe condiţii:

-este persoana fizică cu domiciliul în România;

-este proprietar/coproprietar al imobilului pe care se implementează proiectul;

-imobilul nu trebuie să facă obiectul unui litigiu în instanţe, vreunei revendicări potrivit unei legi speciale sau dreptului comun sau unei proceduri de expropriere pentru cauza de utilitate publică; ---nu are obligaţii restante la bugetul de stat sau bugetele locale; solicitantul nu a încălcat, anterior, dispoziţiile legale privind protecţia mediului şi nu sponsorizează activităţi cu efect negativ asupra mediului.


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
bottom of page